Ympäristöystävällinen syöminen ei ole vaikeaa – ja se voi vaikuttaa suotuisasti terveyteesi ja painoosi 27.4.2023 6:00 | Päivitetty 27.4.2023 16:09
Kiinnostaako kasvisruokavalio? Asiantuntija kertoo neljä vinkkiä, miten siirtymä on hyvä tehdä 23.3.2023 6:00
Kasvisruokien terveellisyydessä on isoja eroja – prosessoituja ruokia voidaan vältellä löyhin perustein 16.2.2023 6:00
Pääkirjoitus | Marjastusperinne siirtyy yhdessä retkeilemällä 29.7.2022 6:00 | Päivitetty 29.7.2022 16:01
Maitoa juova kansa löysi kasvipohjaiset vaihtoehdot – ympäristövaikutuksia vaikea vertailla 13.7.2022 6:00
Frankfurter Allgemeine Zeitung -artikkeli | Eläinravitsemuksen professorilta kritiikkiä vegaaneille: ilmasto tarvitsee lehmää 1.6.2022 6:00
"Syynä on käytännössä aina lihavuus" – Rasvamaksa ja muut aikuisten elintasosairaudet yleistyvät lapsilla 15.5.2022 12:00 | Päivitetty 15.5.2022 23:15
The New York Times -artikkeli | Eläinten kantasoluista kasvatettu keinoliha voi olla ruokateollisuuden seuraava merkkipaalu 8.5.2022 5:00
Sydänviikko innostaa ruuanvalmistukseen – "Hyvän mielen ruokapöydässä toteutuu neljä k-kirjainta" 7.5.2022 20:00
Kokkiohjelmat tihkuvat jännitystä ja tuovat huippukokit silmien eteen – kotisohvalla voi pohtia, miten itse suoriutuisi 21.4.2022 6:00 | Päivitetty 21.4.2022 7:09 Koko Suomi leipoo -kisan voittaneen Anne Laitilan tunteet menivät tv-kuvauksissa laidasta laitaan – kaverisuhteitakin syntyi 21.4.2022 6:00
Koko Suomi leipoo -kisan voittaneen Anne Laitilan tunteet menivät tv-kuvauksissa laidasta laitaan – kaverisuhteitakin syntyi 21.4.2022 6:00
Maailman tilaan liittyvät hankalat tunteet ovat voineet lisätä tunnesyömistä – tapa helpottaa pahaa oloa ruoan avulla opitaan usein jo lapsuudessa 6.3.2022 3:19 | Päivitetty 6.3.2022 14:31
Verkkokaupat ovat kirineet luontaistuotemarkkinoilla korona-aikana – "Kivijalkamyymälöiden ja apteekkien myynti on pudonnut" 16.2.2022 8:00 Kuopiolaisyritys teki muutamassa vuodessa käsittämättömän kasvuloikan, ja nyt satumaista tulosta takova savolaisyrittäjä valottaa menestysreseptiään: "Jos kasvu alkaisi pysähtyä, pitäisi ruveta katsomaan ulkomaille" 16.2.2022 8:00 | Päivitetty 17.2.2022 11:05
Kuopiolaisyritys teki muutamassa vuodessa käsittämättömän kasvuloikan, ja nyt satumaista tulosta takova savolaisyrittäjä valottaa menestysreseptiään: "Jos kasvu alkaisi pysähtyä, pitäisi ruveta katsomaan ulkomaille" 16.2.2022 8:00 | Päivitetty 17.2.2022 11:05
"Itse tehty jauhelihakeitto on noin puolet edullisempi kuin valmis keitto" – lue asiantuntijan ja lukijoiden vinkit edulliseen ja terveelliseen ruokavalioon 27.1.2022 6:00 | Päivitetty 27.1.2022 9:23
"Jos kahvia keittää liikaa ja sitä heittää viemäriin, sekin on hävikkiä" – kodin ruokahävikkiä olisi helppo vähentää muutamalla keinolla 27.1.2022 6:00
Terveellisenä pidetty vihreä tee on hyvää, kun sen valmistaa oikein – tee on alkanut maistua etätyöntekijöille ja kotoilijoille 13.1.2022 6:00 "Tee toimii mainiosti ruokajuomanakin" – Teen Ystävien yhdistys on järjestänyt korona-aikana teemaisteluita etänä 13.1.2022 6:00
"Tee toimii mainiosti ruokajuomanakin" – Teen Ystävien yhdistys on järjestänyt korona-aikana teemaisteluita etänä 13.1.2022 6:00
Kysymys Paretskoille: "Kysymykseni koskee punajuurta. Eräs tuttavani vannoo sen nimiin" – Onko siitä oikeasti hyötyä? 11.1.2022 8:41
Lihankorvikkeet maistuvat nyt selvästi paremmilta kuin kymmenen vuotta sitten ja menevät kaupoissa kuumille kiville – ravitsemustieteen asiantuntija nostaa esille yhden valitettavan seikan 7.1.2022 5:00
Ruokavirastolta tuli tiukka vetoomus: Näiden ravintolisien käyttö lopetettava välittömästi – sisältävät kiellettyjä ainesosia 23.11.2021 15:45
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio ja liikunta ehkäisevät tehokkaasti kakkostyypin diabetesta, kertoo tutkimus 17.11.2021 10:05 | Päivitetty 17.11.2021 13:58
Ruokavirasto: Lopeta heti näiden vitamiinipillereiden syönti – sisältävät etyleenioksidia 2.11.2021 15:39 | Päivitetty 2.11.2021 16:04
Vuoden pimein aikaa lähestyy ja suklaalevy kutsuu –"Hyvä aamiainen ja lounas hillitsevät usein illemmalla iskevää hiilarinhimoa", sanoo THL:n erikoistutkija Susanna Raulio 21.10.2021 6:00
Kasvisruoka ja hävikkiruuan myynti edustavat kestävää kehitystä uudessa opiskelijaruokailusuosituksessa 13.10.2021 13:49
Frankfurter Allgemeine Zeitung -artikkeli | Luomutuotteiden suosio kasvaa kohisten – mutta onko luomu todella terveellisempi vaihtoehto? 6.10.2021 5:00
Anna Fältin Vapaa sana | Vastakohtien maailma – Luulemme, että haluamme pitää kiinni siitä, mikä on juuri nyt, koska asioiden muuttuminen vie enemmän energiaa ja voimavaroja kuin saman vanhan toisto 9.9.2021 19:56
Luomumaitoa tuotettiin taas entistä enemmän, vaikka tilojen määrä on laskusuunnassa – luomun osuus kaikesta meijerimaidosta oli viime vuonna 3,4 prosenttia 2.3.2021 5:00
Tavallisen ja luomumaidon ero tuottajahinnoissa on kaventunut – "Joidenkin luomutuottajien mielestä aletaan olla kipurajalla" 2.3.2021 5:00
Luomun myynti nousi vahvasti – osuus kauppojen myynnistä kuitenkin vähäinen 17.2.2021 11:13 | Päivitetty 17.2.2021 12:12