Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sampo-konsernin alkuvuoden tulos ennen veroja pieneni kymmenen prosenttia – konserniin kuuluvan Ifin tulos parani

Sampo-konsernin tulos ennen veroja pieneni tammi-maaliskuussa kymmenen prosenttia. Tulos oli 566 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vertailukaudella oli 632 miljoonaa euroa.

Konserniin kuuluvan vahinkovakuutusyhtiö Ifin alkuvuoden tulos parani kymmenellä prosentilla vuoden takaisesta. Ifin maksutulo kasvoi kaikilla liiketoiminta- ja markkina-alueilla. Sitä tukivat tammikuun alussa sopimusten uusimisen yhteydessä tehdyt hinnankorotukset, korkea asiakaspysyvyys sekä asiakasmäärän kasvu.

Tanskassa Topdanmarkin alkuvuoden tulos ennen veroja aleni 37 miljoonaan euroon vertailukauden 137 miljoonasta eurosta.

Tänä vuonna Sampo-konsernin vahinkovakuutusliiketoimintojen odotetaan yltävän vuosille 2021–2023 asetettujen tavoitteiden mukaisiin underwriting-marginaaleihin.

Underwritingilla tarkoitetaan vahinkovakuutussopimuksen tekemisen yhteydessä tehtävää riskin arviointia ja hinnoittelua.

Magnusson: Inflaatiota vaikea ennustaa

Sampon konsernijohtaja Torbjörn Magnusson sanoo tiedotteessa, että Ukrainan sodan aikaansaama energian ja hyödykkeiden hinnannousu on lisännyt inflaatiokehityksen ennustamisen vaikeutta sekä kulutustuotteiden hintojen että korvauskulujen näkökulmasta.

Finanssivalvonnan analyytikon Kirsti Svinhufvudin kirjoittaman raportin mukaan inflaatio voi kasvattaa vahinkovakuutusyhtiöiden korvauskuluja ja heikentää yhtiöiden kannattavuutta.

Sampo on nyt kokonaan vakuutuskonserni. Sampo kertoi huhtikuun lopussa myyneensä kaikki omistamansa 200 miljoonaa Nordean osaketta institutionaalisille sijoittajille.