Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finanssivalvonnan johtajan virkaan neljätoista hakijaa

Finanssivalvonnan johtajan virkaan jätettiin määräaikaan mennessä neljätoista hakemusta, kertoo Finanssivalvonta tiedotteessaan.

Hakijoiden joukossa ovat muun muassa valtionvarainministeriön alivaltiosihteeri Leena Mörttinen sekä Finanssivalvonnan apulaisjohtaja ja osastopäällikkö Jyri Helenius.

Finanssivalvonnan sisältä johtajaksi hakivat myös osastopäällikkö Kaisa Forsström, yksikönpäällikkö Tero Kurenmaa ja osastopäällikkö Samu Kurri.

Johtajan virkaa hakivat myös esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston kansainvälisten asioiden johtaja Rainer Lindberg ja Suomen Pankin osastopäällikkö Katja Taipalus.

Valinta tarkoitus tehdä alkukesästä

Hakukuulutuksessa viran kelpoisuusvaatimuksena oli virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys finanssimarkkinoihin sekä käytännössä osoitettu johtamistaito.

Esityksen johtajan nimittämisestä tekee eduskunnan pankkivaltuustolle Finanssivalvonnan johtokunta. Tavoitteena on, että eduskunnan pankkivaltuusto nimittää Finanssivalvonnan johtajan alkukesästä.

Joulukuussa kerrottiin, että Finanssivalvonnan nykyinen johtaja Anneli Tuominen on nimitetty Euroopan keskuspankin valvontaneuvostoon.

-----

Juttua on korjattu klo 17.10: Lindberg työskentelee nykyisin Kilpailu- ja kuluttajavirastossa, ei Kilpailu- ja viestintävirastossa.