THL ja Hus: Suomessa eletään koronan neljättä aaltoa

Suomessa eletään koronaviruksen neljättä aaltoa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen MTV:n uutisten haastattelussa tiistaina.

– Jos aalloista halutaan puhua, niin kyllähän se voidaan laskea neljänneksi aalloksi, sanoi Salminen MTV:lle.

Suomessa on käynnissä uusi korona-aalto myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektioylilääkäri Asko Järvisen mukaan. Järvinen kertoi tiistaina Ilta-Sanomille , että koronavirustartunnoissa mennään nyt selkeästi ylöspäin.

THL raportoi tiistaina 461 uudesta koronatartunnasta. Viimeksi yhtä korkeita tartuntamääriä raportoitiin huhtikuun alussa kolmannen korona-aallon keskellä.

Kolme syytä tartuntojen nousuun

Järvinen nosti IS:n haastattelussa esiin kolme syytä tartuntojen nousuun: deltavariantti, jalkapallon EM-kisat ja nuorison väsyminen rajoituksiin.

Neljäs aalto poikkeaa Järvisen mukaan siinä, että se ei uhkaa terveydenhuollon kantokykyä samassa määrin kuin aiemmat koronavirusaallot.

– Epidemia leviää nuoremmissa ikäryhmissä ja iso osa väestöstä on rokotettu jo melko kattavasti, Järvinen kertoi Ilta-Sanomille.

Suomessa jo yli satatuhatta tartuntaa

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana reilut 100 700.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on yli 67, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli reilut 40. THL:n tietojen mukaan ilmaantuvuus on korkeinta Husin ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiireissä, joissa se on yli 120.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat