Ministeri Kiuru: "En sulje mitään rajoitustoimia pois", THL:n mukaan uusia tartuntoja ilmoitettu 804

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi hallituksen neuvotteluista STM:n ja THL:n viikoittaisessa koronatilannekatsauksessa Helsingissä 18. maaliskuuta 2021. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Riikka Minkkinen, STT

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestivät torstaina klo 10 tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi käytiin läpi rokotustilannetta.

Tilannekatsauksessa olivat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä, johtaja Mika Salminen THL:sta ja ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Kiuru: Epidemiatilanne jatkaa heikkenemistään, lisärajoituksien tarve ratkeaa nopeasti

Koronaviruksen epidemiatilanne on heikentynyt Suomessa edelleen viime viikolla voimaan tulleista sulkutoimenpiteistä huolimatta, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo. Viikoittaisessa tiedotustilaisuudessa esiintynyt ministeri ilmaisi huolensa tautitilanteesta ja sanoi, että tarve mahdollisille lisätoimille ratkeaa nopeasti.

Kiurun mukaan Suomen tautitilanne on kuitenkin parempi kuin lähialueilla Virossa ja Ruotsissa. Kiurun mukaan matkustamiseen ja rajaliikenteeseen liittyviä tartuntoja on Suomessa kuitenkin vain 1,7 prosenttia todetuista tapauksista.

Mahdollisista lisärajoituksista Kiuru kertoi, että keinot ovat vähissä, sillä vahva ja laaja rajoitustoimien paketti on jo käytössä.

– En sulje mitään rajoitustoimia pois, ministeri sanoi.

Uusia koronavirustartuntoja 804

Uusia koronavirustapauksia on ilmoitettu 804, kertoo THL. Yhteensä tautitapauksia on koko epidemian aikana raportoitu 69  497.

THL:n mukaan epidemiatilanne jatkuu hankalana Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla. Viimeisten parin viikon aikana erikoissairaanhoidon ja erityisesti tehohoidon tarve on kasvanut näillä alueilla huomattavasti.

Uusimmat tiedot sairaalassa olevien määrästä julkaistaan myöhemmin iltapäivällä. Eilen kerrottiin, että koronaviruksen vuoksi sairaalassa on 278 henkilöä, joista tehohoidossa on 56.

THL:n mukaan tapausmäärät ovat jo muutaman viikon olleet epidemia-ajan korkeimpia. Viikolla 10 noin neljännes tartunnoista on todettu alle 20-vuotiailla, iäkkäämpien osuus on pieni. 

STM: Rajoitustoimet ovat todennäköisesti jonkin verran jarruttaneet epidemiaa, luvut silti liian korkeita

STM:n mukaan nyt käytössä olevat suositus- ja rajoitustoimet ovat todennäköisesti jonkin verran jarruttaneet epidemiaa. Epidemia on silti yhä kasvussa, ja luvut ovat liian korkeita.

STM:ltä kerrotaan, että viime viikolla koronatestejä tehtiin yli 147 000, yli kaksinkertainen määrä vuodenvaihteeseen verrattuna. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä oli noin 3,2 prosenttia. 

Kommentoi