Suomalaisten asenteet ruuan pois heittämiseen muuttuvat nopeasti – tutkijat analysoivat jätteistä, väheneekö ruokahävikki todella

EU-jäsenmaiden pitäisi puolittaa elintarvikejätteen määrä 2030 mennessä. Tutkija pitää tavoitetta haasteellisena. Päivi Tuovinen

Jo 78 prosenttia suomalaisista kertoo potevansa huonoa omatuntoa ainakin silloin tällöin heittäessään syömäkelpoista ruokaa menemään. Tietoisuus hävikkiruuan ympäristöhaitoista on lisääntynyt viime vuosina, sillä vuonna 2016 huonoa omatuntoa kertoi potevansa ainakin silloin tällöin vain 61 prosenttia.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi 2 kk 2,50 €/kk ja pääset lukemaan kaikki Iisalmen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 kk 2,50 €/kk Olen jo tilaaja