Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eeva Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta – presidentti Martti Ahtisaarella ei ole koronaviruksen aiheuttamia oireita

Presidentti Martti Ahtisaaren puolisolla Eeva Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta, kertoo presidentin kanslia. Tartunnasta huolimatta hän voi kuitenkin hyvin.

Presidentti Ahtisaari on hyväkuntoinen, eikä hänellä ole todettu koronaviruksen aiheuttamia oireita, kanslia kertoo.

Kanslian tiedotteen mukaan presidentti Tarja Halonen ja professori Pentti Arajärvi ovat ilmoittaneet, että he ovat terveitä. Myös Tellervo Koivisto on ilmoittanut olevansa hyvävointinen ja täysin terve.

Presidentin kanslian viestintäpäällikkö Jouni Mölsä sanoo STT:lle, ettei kanslialla ole muuta kommentoitavaa asiaan.

Kanslian tiedotteessa ei mainita, onko Eeva Ahtisaaren ohella muita testattu koronavirustartunnan varalta.

Varkaudessa syntynyt Eeva Ahtisaari on 83-vuotias. Ahtisaaret menivät naimisiin vuonna 1968.

Martti Ahtisaaren presidenttikauden aikana Eeva Ahtisaari pyrki maan ensimmäisenä naisena toteuttamaan presidentistä riippumatonta itsenäistä ohjelmaa erityisesti sosiaali- ja kulttuurielämän aloilla

Martti Ahtisaari toimi Suomen presidenttinä vuosina 1994–2000. Hän oli Suomen ensimmäinen suoralla kansanvaalilla valittu presidentti. Martti Ahtisaaren presidenttikauden jälkeen Eeva Ahtisaari kirjoitti muistelmateoksen, joka julkaistiin syksyllä 2002.

Naistenpäivän konserttiin osallistuneella tartunta

MTV kertoi eilen, että Eeva Ahtisaari ja presidentti Halonen olivat paikalla Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonsertissa, johon osallistuneella oli todettu koronavirustartunta. Konsertti järjestettiin 8. maaliskuuta. Konsertin esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Kaikkia konserttiin osallistuneita on kehotettu tarkkailemaan vointiaan. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä tartunnasta.

Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso ei eilen halunnut antaa tarkkoja tietoja paikalla olleen yleisön määrästä.

– Salissa on paikkoja 1 700 ihmiselle, ja sen verran voin sanoa, että ei se ollut täynnä, mutta ei tyhjäkään, Paaso sanoi STT:lle.

Lähteenä myös Kansallisbiografia.