Lauantaiksi luvassa sadetta, sunnuntaille myös auringon pilkahduksia

Keskisen Suomen koululaisten ensimmäinen talvilomaviikonloppu alkaa sateisissa merkeissä. Lauantaiaamuna vesisade voi olla etelässä runsasta lämpötilan noustessa useita asteita plussan puolelle. Itäisessä Suomessa sateet tulevat Ilmatieteen laitoksen mukaan osin myös räntänä ja lumena.

Pakkanen ei paukahtele lauantaina pohjoisessakaan. Pohjois-Pohjanmaalla sataa paikoin vettä tai räntää. Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsade voi olla sakeaa. Sen sijaan Pohjois-Lapissa sää on lauantaina hieman selkeämpää ja pilvipeite repeilee.

– Vasta sunnuntaiyöksi sateet sitten väistyvät tuonne maan itäosaan ja Suomessa alkaa vaikuttaa vähän kuivempi lännen puoleinen virtaus, kertoo päivystävä meteorologi Oskari Rockas.

Sunnuntaina lämpötilan nollaraja kulkee ennusteen mukaan Rovaniemen korkeudella.

Maanantaina Suomeen alkaa vihdoin virrata kylmempää ilmaa. Päivä on vielä poutainen ja aurinkokin näyttäytyy.

– Tiistai ja keskiviikko näyttäisivät taas aika epävakaisilta, mutta sateet ovat kauttaaltaan vähän lumisempia kuin mitä nyt on ollut. Voisi jopa etelään olla tulossa joitakin senttejä lunta, mutta vielä ei uskalla sanoa, kuinka paljon, Rockas ennustaa.

Varoituksia tulvista, tuulesta ja aallokosta

Talvilomaliikenteen kannalta voi olla eduksi, että viikonlopun sateet ovat vetisiä eivätkä jäisiä. Liikkeellä ovat viikonloppuna sekä eteläisen Suomen lomilta palaavat että keskisen Suomen talvilomille suuntaavat.

– Ajokelivaroituksia on lauantaina Pohjois-Pohjanmaalle, Etelä-Lappiin ja Pohjois-Karjalaan. Siellä se sade on vähän rännän ja lumen sekaista.

Tulvavaroitus on annettu lauantaiksi Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan ja Etelä-Pohjanmaalle.

Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa tuuli on voimakasta lauantaina ja tuulen nopeus puuskissa voi olla 20 metriä sekunnissa. Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä esiintyy kovaa aallokkoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat