Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wall Street Journal ehdottaa Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään ja venäläistoimittajien karkottamista maasta

Yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal (WSJ) ehdottaa, että Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs ja kaikki venäläistoimittajat karkotetaan Yhdysvalloista.

Lehden toimittaja Evan Gershkovich joutui vankilaan torstaina Venäjällä vakoilusta epäiltynä. Kyse on tiettävästi ensimmäisestä vakoiluepäilyjen vuoksi vangitusta ulkomaalaisesta toimittajasta Venäjällä sitten Neuvostoliiton päivien.

– Pidätyksen ajankohta näyttää laskelmoidulta provokaatiolta, jonka tarkoituksena on nöyryyttää Yhdysvaltoja ja pelotella Venäjällä yhä työskentelevää ulkomaista lehdistöä, lehti muistutti.

WSJ:n perjantaisessa pääkirjoituksessa arvioidaan, että suurlähettilään ja venäläistoimittajien karkotus olisi presidentti Joe Bidenin hallinnolta pienin hyväksyttävä reaktio Gershkovichin pidätyksestä.

– Toki lehti voi sanoa näin, mutta ei niin pitäisi silti käydä. Siihen ei ole mitään syytä, kommentoi Kremlin edustaja Dmitri Peskov WSJ:n vaatimusta. Peskov väitti edelleen, että toimittaja oli otettu kiinni itse teossa.

Myös Biden sanoi perjantaina, että Venäjän olisi päästettävä Gershkovich vapaaksi.