Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YIT vähentää Suomessa noin 130 työpaikkaa, luvassa myös lomautuksia – tietohallinnosta merkittävä osa intialaisyhtiölle

Rakennusyhtiö YIT on saanut päätökseen helmikuussa aloitetut muutosneuvottelut, jotka koskivat Suomen toimihenkilöitä.

Neuvotteluiden lopputuloksena YIT vähentää Suomessa noin 130 työpaikkaa. Vähennykset toteutetaan irtisanomisilla, it-toiminnan ulkoistuksella, omaehtoisilla lähdöillä, määräaikaisuuksien päättymisillä ja eläköitymisillä, yhtiö kertoo.

Lisäksi YIT lomauttaa henkilöstöään Suomessa.

YIT:n tietohallinnon palveluista merkittävän osan tekee jatkossa intialainen Tech Mahindra. YIT:n työntekijöistä noin 20 siirtyy Tech Mahindralle.

YIT sanoo, että tähän mennessä tehdyillä toimilla saadaan 15–17 miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt. YIT pyrkii saamaan kokoon vähintään 40 miljoonan euron vuosittaiset, inflaatiokorjatut säästöt ensi vuoden loppuun mennessä.

Osana muutosohjelmaa YIT on myös yksinkertaistanut organisaatiorakennettaan. Huhtikuussa aloittava uusi organisaatio koostuu kolmesta liiketoimintasegmentistä, jotka ovat asuminen, toimitilat ja infra.

– Uusi organisaatiorakenne ja toimintamalli lisäävät selkeyttä, läpinäkyvyyttä ja toimintamme tehokkuutta. Olemme vähentäneet organisaatiotasoja ja tuoneet päätöksentekoa lähemmäs työmaata ja asiakkaita, sanoo YIT:n toimitusjohtaja Heikki Vuorenmaa tiedotteessa.

Vuorenmaa aloitti YIT:n johdossa marraskuun lopulla. Hän saapui YIT:lle konsulttiyhtiö McKinseyltä. Vuorenmaa on aiemmin johtanut YIT:n päällystys-segmenttiä vuosina 2017–2020.

YIT työllistää Suomessa noin 3 600 ihmistä.