Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyttöjen koulutusta puolustaneen järjestön perustaja pidätettiin Afganistanissa

Tyttöjen koulutuksen puolesta kampanjoivan järjestön perustaja on pidätetty Kabulissa Afganistanissa, kertoivat hänen veljensä ja YK tiistaina.

Pen Path -järjestön johtaja Matiullah Wesa otettiin kiinni maanantaina iltarukousten jälkeen moskeijan ulkopuolella, kertoi hänen veljensä.

Wesan järjestö on kampanjoinut tyttöjen koulutuksen ja koulukirjojen puolesta etenkin Afganistanin maaseudulla.

– Laskemme tunteja, minuutteja ja sekunteja tyttökoulujen avaamiseen. Koulujen sulkeminen aiheuttaa vahinkoa, joka on peruuttamatonta ja kiistämätöntä, Wesa kirjoitti viime viikolla Twitterissä, kun uusi kouluvuosi alkoi.

Afganistanissa uudelleen toissa vuonna valtaan noussut Taleban-hallinto kielsi tyttöjen toisen asteen koulutuksen viime vuonna. Talebanien mukaan koulut avataan uudelleen, kunhan opetussuunnitelmat on saatu islamin vaatimusten mukaisiksi ja hallinto saa lisää rahaa.

Taleban antoi samanlaisia lupauksia ollessaan ensimmäistä kertaa vallassa vuosina 1996–2001, mutta kouluja ei koskaan viiden vuoden aikana avattu.