Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Atria aloittaa muutosneuvottelut Nurmossa – sianlihan teurastusmäärät pienentyneet

Lihayhtiö Atria aloittaa Seinäjoen Nurmon sikateurastamossa ja -leikkaamossa koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut.

Työn määrä voi vähentyä noin 50 henkilötyövuoden verran, Atria kertoo. Mahdolliset vähennykset tehtäisiin määräaikaisten työntekijöiden käyttöä vähentämällä ja sisäisillä siirroilla.

Suunniteltujen muutosten syynä on tarve sopeuttaa tuotantokapasiteettia vallitsevaan sianlihan markkinatilanteeseen.

Atrian mukaan sianlihan tuotanto Suomessa on vähentynyt viime vuosina. Kysyntä on heikentynyt etenkin vientimarkkinoilla, mutta myös kotimaassa. Tämän vuoksi Atrian teurastus- ja leikkausmäärät ovat pienentyneet, yhtiö sanoo tiedotteessa.

Atrian mukaan sianlihan maailmanmarkkinoilla kysynnän vaihtelut ovat suuria ja aiheuttavat tarvetta tuotantokapasiteetin sopeuttamiseen.

Muutosneuvottelut eivät koske Atrian muita tuotantolaitoksia.

Atria kertoi viime syksynä keskittävänsä siipikarjatuotantonsa Nurmoon. Samalla yhtiö sanoi, että siipikarjatehdas Kangasalan Sahalahdella suljetaan vuonna 2024.

Nurmon uuden siipikarjatehtaan arvioidaan olevan täysin valmis aikaisintaan ensi vuonna. Investoinnin arvo on 155 miljoonaa euroa.