Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei ole täysin merkityksetöntä mihin aikaan liikut – tuore tutkimus selvitti, mihin aikaan päivästä liikunnasta on eniten hyötyä

Liikunnan terveyshyödyt ovat todennäköisesti suurimmat, kun liikkumisen ajoittaa päivisin kello 11:n ja 17:n välille, tuore Nature Communications -tiedelehdessä julkaistu tutkimus osoittaa. Tulokset perustuvat 92 000 brittiläisen 46–79-vuotiaan seitsenvuotiseen seurantaan. Tutkimuksesta uutisoi ensin Lääkäriseura Duodecimin uutispalvelu.

Tulosten perusteella liikunta pienensi kellonajasta riippumatta osallistujien riskiä menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin, syöpään tai muihin sairauksiin. Suurimmat vaikutukset nähtiin kuitenkin osallistujilla, jotka liikkuivat pääasiallisesti kello 11:n ja 17:n välillä. Tutkimuksen mukaan iltapäivisin liikkuminen oli tehokasta varsinkin, jos osallistuja oli iäkäs, mies, liikkui vähänlaisesti tai sairasti sydän- ja verisuonitautia.