Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Metsä Group maksaa pääjohtajalleen ennätyksellisen lisäeläkkeen

Metsä Group eli Metsäliitto Osuuskunta maksaa pääjohtajalleen ennätyssuuren lisäeläkkeen. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. Osuuskunta maksoi HS:n mukaan viime vuonna pääjohtaja Ilkka Hämälän lisäeläkerahastoon 4,1 miljoonaa euroa.

Hämälä on kerännyt lisäeläkerahastoonsa neljässä vuodessa 9,9 miljoonaa euroa, HS kertoo.

Lisäeläke on käytännössä siirrettyä palkkaa, mikä mahdollistaa tulon lievemmän verotuksen eläkeaikana. Sen avulla siirretään veronalaista tuloa tulevaisuuteen, jolloin maksetut verot jäävät pienemmiksi.

HS:n mukaan Hämälällä on käytössään niin sanottu etuusperusteinen lisäeläkejärjestely. Siinä työnantaja takaa hänelle tietyn kokoisen eläkkeen loppuelämäksi. Lehti kertoo, että melkein kaikki isot yhtiöt ovat luopuneet tällaisesta järjestelystä ja siirtyneet maksuperusteiseen lisäeläkejärjestelyyn, jossa yhtiö maksaa sovitun kokoisen lisäeläkemaksun vuosittain.

Hämälälle maksetaan lisäeläkkeen lisäksi normaalit palkat ja palkkiot. HS uutisoi Hämälän saaneen viime vuonna palkkoina ja palkkioina 2 980 000 euroa. Tämä on 138 kertainen korvaus yhtiön keskivertotyöntekijään verrattuna.