Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Vantaan Myyrmäen postinjakajan epäilty murha KRP:n tutkittavaksi

Postinjakajan epäilty murha Vantaan Myyrmäessä on siirtynyt keskusrikospoliisin (KRP) tutkittavaksi, kertoo MTV:n uutiset. Keskusrikospoliisi on jo jonkin aikaa avustanut jutun tutkinnassa, mutta tähän asti tutkintavastuu on ollut Itä-Uudenmaan poliisilla.

Helsingin Sanomien varhaisjakajana toiminut nuori nainen joutui vakavan väkivallan uhriksi viime marraskuussa. Hän kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Poliisi tutkii tekoa murhana.

– On asioita, mitä meidän pitää varmistaa ja selvittää. Tiedämme, että tapahtuma-alueella on tapahtumayönä liikkunut useita ihmisiä. Emme tiedä, keitä he kaikki ovat. Sen pyrimme selvittämään, sanoo tutkinnanjohtajaksi siirtyvä KRP:n rikosylikomisario Olli Töyräs MTV:lle.

Kaksi miestä on ollut vangittuna rikoksesta epäiltyinä, mutta poliisin mukaan kumpaakaan heistä ei enää epäillä. Ensimmäisen heistä poliisi otti kiinni jo tapahtumayönä, mutta hänet vapautettiin myöhemmin.

Toinen epäilty ilmoittautui itse poliisille. Poliisin mukaan miehen tunnustus perustui kuitenkin mediasta saatuihin tietoihin eikä hän kuulustelujen ja teknisen näytön perusteella liity henkirikokseen.

Jutun tutkintaa aiemmin johtanut rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo MTV:lle, että ennen tutkintavastuun siirtymistä esitutkinnassa on selvitetty pariakymmentä hyvää vihjettä. Poliisi on selvittänyt useiden ihmisten liikkeitä tapahtumayönä, ja osaa heistä on myös kuulusteltu.