Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dingon tarina ikuistetaan valkokankaalle – "Matka menneisyyteen ja paluu tulevaisuuteen"

– Yhden kaikkien aikojen suurimman suomalaisen yhtyeen, ennenäkemätöntä teinihysteriaa synnyttäneen Dingon tarina ikuistetaan elokuvaksi.

Näin tiedottaa elokuvayhtiö Nordisk Film.

Vuonna 2024 ensi-iltansa saavan elokuvan kuvaukset alkavat syyskuussa Porissa.

Elokuvan juoni keskittyy Dingon läpimurtoon ja suosion vuosiin, mutta myös sen äkilliseen tuhoon. Tarina näytetään laulaja Nipa Neumannin silmin.

Elokuva avaa Neumannin henkilökohtaista elämää ja käsittelee hänen isäsuhdetta, sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja.

– Dingon tarina ansaitsee tulla kerrotuksi tällä tavoin paitsi yhtyeen faneille myös jälkipolville. Bändin merkitys koko pop-kulttuurille on kiistaton. Biisit soivat edelleen niin radioissa, tanssilattioilla, cover-yhtyeiden keikoilla kuin karaokessa. Odotan innolla näkeväni lopputuloksen valkokankaalla. Tämä on itselleni henkilökohtaisesti tärkeä projekti, matka menneisyyteen ja paluu tulevaisuuteen, Neumann kommentoi tiedotteella.

Elokuvan näyttelijävalinnat julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Elokuvan ohjaa Mari Rantasila, käsikirjoittaa Hanna Leivonniemi, tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä, sekä levittää Nordisk Film. Yleisradio on hankkinut elokuvan esitysoikeudet.