Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tässä on jotain vikaa" – Lottokone jumittui ja oikea rivi jäi arpomatta suorassa lähetyksessä

Veikkauksen lauantai-illan lottoarvonnassa oli ongelmia, kun lottokone vikaantui suorassa lähetyksessä.

Lottokone lähti pyörimään hitaasti, mutta lottopalloja ei pudonnut koneeseen. Kone kääntyi pyörimään toiseen suuntaan, mutta pallot pysyivät paikoillaan.

Viralliset valvojat ja juontaja ihmettelivät tilannetta selvästi hämmentyneinä.

– Tässä on jotain vikaa, totesi Tomi Kaivos toinen virallisista valvojista.

Pian tämän jälkeen juontaja Suvi Hartlin ilmoitti vaikuttavan siltä, ettei lottokone suostu yhteistyöhön. Juontaja kertoi, että viralliset valvojat suorittavat lottonumerojen arvonnan käsiarvontana heti suoran lähetyksen jälkeen ja tulokset kerrotaan Veikkauksen nettisivuilla.

Kello 23 sivuille päivittyi oikea rivi: 2, 13, 27, 31, 34, 39 ja 40. Lisänumeroksi arvottiin 4 ja plusnumeroksi 15. Ainuttakaan seitsemän oikein tulosta ei löytynyt. Sen sijaan yksi 6+1-tulos löytyi. Voittosumma on runsaat 300 000 euroa.

Veikkaus tiedotti myöhemmin, että lottokone oli toiminut normaalisti suoran lähtetyksen jälkeen, eikä käsiarvontaan tarvinnut turvautua.

Lauantai-illan Jokeri saatiin suorassa lähetyksessä arvottua. Voittorivi on 8 8 0 4 7 3 7. Alustavan voittoennusteen mukaan Jokerista löytyi yksi kuusi oikein tulos, jossa voitto-osuus on 20 000 euroa.

Juttua muokattu 5.3.23 klo 00.03: Oikea rivi saatiin arvottua lopulta lottokoneella, eikä käsiarvontaan tarvinnut turvautua.