Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Donald Trumpin entinen pää-äänenkannattaja teki ex-presidentistä ei-toivotun henkilön kanavillaan

Yhdysvaltojen suurimpiin uutiskanaviin kuuluva konservatiivinen Fox News on rajoittanut maan entisen presidentin Donald Trumpin näkyvyyttä kanavalla. Asiasta kertovan Semafor-uutispalvelun mukaan kanava ottaa mielellään vieraakseen muita republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaita ja ehdokaskandidaatteja, mutta Trumpille ruutuaikaa ei myönnetä. Trump on ilmoittanut pyrkivänsä uudestaan ehdolle ensi vuonna järjestettävissä vaaleissa.

Eräs Trumpin avustaja kertoi Semaforille, että edes melko itsenäisesti yleensä työskentelevät iltajuontajat eivät ole ottaneet Trumpia vieraakseen, sillä kanavan omistava Murdochin perhe on päättänyt jättää Trumpin historiaan ja siirtyä eteenpäin.

– Murdochit ovat tehneet melko selväksi, että he haluavat mennä eteenpäin. Fox näyttää sen jättämällä hänet pois ruudusta, avustaja kommentoi.

Trumpin näkyvyys republikaanipuolueen kannattajien ja konservatiivien suosimalla Foxilla oli olennainen osa tämän aiempaa menestystä. Presidenttikautensa aikana Trump soitteli vähän väliä suosikkijuontajiensa ohjelmiin.

Semaforin mukaan Foxin ja Murdochien tunteet Trumpia kohtaan ovat olleet tiedetty salaisuus jo viikkojen ajan. Yhtiö on keskellä suurta oikeusjuttua äänestyslaitteita valmistavan Dominion-yhtiön vaatiessa siltä peräti 1,6 miljardin dollarin korvauksia. Kanteen mukaan Fox News levitti emoyhtiönsä tukemana valheellisia tietoja ja salaliittoteorioita liittyen Dominionin äänestyslaitteiden toimintaan vuoden 2020 presidentinvaaleissa. Väitteet ovat peräisin Trumpilta ja tämän lähipiiristä.

Oikeusjuttuun liittyvistä dokumenteista paljastui Foxin omistajan Robert Murdochin ohjeistaneen alaisiaan häivyttämään Trumpin täysin. Dokumenteissa käytetään englanninkielistä termiä "non-person", joka käännettynä tarkoittaa henkilöä, jota ei huomioda tai joka on unohdettu.

Robert Murdoch myönsi tammikuussa tienneensä useiden Fox Newsin juontajien levittäneen valheellisia väitteitä vaalien jälkeen. Murdoch jätti tuolloin kuitenkin puuttumatta asiaan.