Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko Itä-Suomessa varoitus huonosta ajokelistä – lauantaina pilkistää aurinko

Koko Itä-Suomeen on annettu varoitus huonosta ajokelistä lumisateen sekä lumisten ja jäisten tienpintojen takia. Varoitus on voimassa toistaiseksi, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskus. Varoitus koskee Kymenlaaksoa, Etelä-Karjalaa, Pohjois-Karjalaa, Etelä-Savoa ja Pohjois-Savoa.

Lisäksi Ilmatieteen laitos varoittaa mahdollisesti vaarallisesta liikennesäästä Itä-Suomen lisäksi Etelä-Suomessa, Keski-Suomessa, Lounais-Suomessa ja Hämeessä.

Etelässä ja lännessä on päivän aikana esiintynyt myrskypuuskia eli tuuli on ollut lyhytaikaisesti yli 21 metriä sekunnissa.

Sää poutaantuu lauantaina

Lauantain vastaisen yön ja aamun aikana Etelä-Suomen yli liikkuu jälleen uusi lumisadealue, ja ajokeli etelässä on aamulla huono. Sen jälkeen sää etelässä ja lounaassa selkeytyy ja poutaantuu, Ilmatieteen laitos kertoo.

Myös muualla maassa on lauantaina ennusteen mukaan selkeää tai puolipilvistä ja lähinnä poutaa, jopa aurinkoista. Etelässä päivän ylimmät lämpötilat ovat nollan ja miinus viiden asteen välillä. Suomen pohjoisosissa ylimmät lämpötilat ovat miinus kahden ja miinus kymmenen asteen välillä.

Lauantaina myös tuuli heikkenee.