Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeuksellisen laaja seksuaalirikosjuttu alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa – syyttäjän mukaan 27-vuotiaalla miehellä oli 118 uhria

Poikkeuksellisen laajan seksuaalirikosjutun käsittely alkoi tällä viikolla Pirkanmaan käräjäoikeudessa valmisteluistunnolla. Uhrien suojelemiseksi syytteet käsitellään suljetuin ovin ja asiakirjat ovat salaisia. Oikeus antoi kuitenkin keskiviikkona medialle tiedotteen jutun keskeisistä seikoista.

27-vuotiasta miestä syytetään yhteensä 118 uhriin kohdistuneista rikoksista. Syyttäjän mukaan uhrit ovat pääosin 10–17-vuotiaita, mutta joukossa on myös joitakin täysi-ikäisiä.

Syytteistä vakavimmat koskevat törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja törkeää raiskausta.

– Törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä kokonaisuuteen sisältyy 18 kappaletta. Muina tekoina syytteissä on lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä 62, pakottamisia seksuaaliseen tekoon 19 ja yrityksiä seksuaaliseen tekoon pakottamiseksi 21. Seksuaalipalvelujen ostamisia nuorelta on 34 ja saman teon yrityksiä 31, tiedotteessa kerrottiin.

Kutsui urheilukentän lähelle ja masturboi uhrin nähden

Syytteiden mukaan mies oli Snapchat-viestisovelluksessa pyytänyt uhreja tekemään itselleen erilaisia seksuaalisia tekoja ja lähettämään itsestään seksuaalissävytteistä kuva- ja videoaineistoa. Mies oli myös itse lähettänyt uhreille kuvia sukuelimestään ja videoita masturboinnistaan.

– Kahden syytekohdan mukaan vastaaja on pyytänyt asianomistajia urheilukentän lähelle, jolloin vastaaja on laskenut housujaan ja masturboinut asianomistajien nähden, tiedotteessa sanottiin.

Törkeää raiskausta koskevan syytekohdan mukaan mies oli työntänyt sukuelimensä uhrin emättimeen, kun tämä oli päihteiden takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Miestä syytetään myös muun muassa kiristyksestä ja laittomasta uhkauksesta. Poliisi on aiemmin kertonut, että useissa teoissa mies oli uhannut levittää uhrin arkaluonteisia kuvia eteenpäin, ellei uhri lähetä itsestään arkaluonteista materiaalia.

Käräjäoikeuden mukaan mies on alustavasti ilmoittanut kiistävänsä syytteet pääosin.

Oikeuden tavoitteena on antaa tuomio kesäkuussa.