Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

CNN: Kolme pelastuslaitoksen työntekijää irtisanottu ja seitsemäs poliisi hyllytetty miehen kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn jälkeen

Yhdysvalloissa Memphisin poliisi kertoo, että yhteensä seitsemän poliisia hyllytettiin päivä Tyre Nicholsin pahoinpitelyn jälkeen. Asiasta uutisoi uutiskanava CNN.

Tämän jälkeen heistä viisi, joita syytetään Nicholsin taposta, on erotettu ja kaksi on edelleen sisäisen tutkinnan kohteena. Aiemmin on uutisoitu seurauksista kuudelle poliisille.

Lisäksi Memphisin pelastuslaitos kertoo irtisanoneensa kolme työntekijää tapauksen vuoksi. Heidät erotettiin, koska he eivät noudattaneet säännöstöä.

Työntekijät eivät esimerkiksi kunnolla arvioineet Nicholsin terveydentilaa, kun hänet oli painettu maahan poliisiautoa vasten, kertoo yhdysvaltalaislehti New York Times.

Lisäksi Shelbyn piirikunnan sheriffi suorittaa lehden mukaan omaa tutkimustaan kahden työntekijänsä toimista tapahtumapaikalla. Molemmat heistä on vapautettu tehtävistään, kunnes tutkinta on suoritettu loppuun.

Joukko poliiseja otti Nicholsin kiinni 7. tammikuuta, kun tämä oli ensin paennut poliiseja jalkaisin. Poliisit pahoinpitelivät Nicholsia lyömällä ja potkimalla. Hän kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa.