Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovio: Hallitus sai tietää Playtika-yhtiön ostoehdotuksesta lähes samaan aikaan kun tiedote julkaistiin – yhtiön kurssi ampaisi nousuun pörssissä

Peliyhtiö Rovio Entertainmentin saamaa ostoehdotusta israelilaiselta Playtika-yhtiöltä ei ollut aiemmin esitetty yhtiön hallitukselle, Rovio tiedottaa. Rovion mukaan se ei käy tällä hetkellä Playtikan kanssa neuvotteluja.

Israelilainen peliyhtiö Playtika Holding ilmoitti torstaina jättäneensä ostotarjouksen Rovion osakkeista käteiskaupalla hintaan 9,05 euroa per osake. Torstaina Rovion osakkeen päätöskurssi oli 5,67 euroa. Perjantaina aamupäivällä Rovion kurssi ampaisi Helsingin pörssissä yli 40 prosentin nousuun, mutta iltapäivällä kolmen jälkeen kurssinousu oli rauhoittunut noin 33 prosenttiin.

Playtikan tarjouksella Rovion kauppahinta suomalaispeliyhtiöstä olisi lähes 751 miljoonaa euroa.

Rovio: Usean ehdon täytyttävä

Rovio kertoo perjantaina lähettämässään tiedotteessa, että yhtiön hallitus sai tiedon ostoehdotuksesta lähes samaan aikaan kun Playtika julkaisi asiasta tiedotteen. Tiedotteen julkaisusta ei ollut Rovion kanssa koordinoitu, kertoo suomalaisyhtiö.

– Alustava ehdotus, jonka mukaan Playtika harkitsee tekevänsä käteisostotarjouksen, on ehdollinen useille ennakkoehdoille, Rovion pörssitiedotteessa todetaan.

Peliyhtiö luettelee, että tarjouksen toteutuminen edellyttäisi ainakin tyydyttävästi tehtyä due diligence -tarkastusta ja molempien yhtiöiden hallitusten hyväksyntää. Rovio lisää, että alustavan ehdotuksen hyväksyntä edellyttäisi myös vihreää valoa Rovion osakkeenomistajilta.

– Rovion hallitus arvioi alustavaa ehdotusta ja päättää edetäänkö sen suhteen ja miten, yhtiön tiedotteessa jatketaan.

Rovion mukaan Playtikan ehdotus ei ole sitova eikä ole varmuutta, johtaako se käteisostotarjoukseen.

Playtika teki ostotarjouksen jo aiemmin

Israelilaisyhtiö Playtika on ollut jo aiemmin kiinnostunut Angry Birds -pelisarjan kehittäneestä suomalaisyhtiöstä. Playtikan mukaan se jätti Roviosta jo viime marraskuussa ostotarjouksen, jossa kauppahinta oli 8,50 euroa per osake.

Playtika osti myös aiemmin enemmistön suomalaisesta Reworks-peliyhtiöstä. Reworks-kaupan vuoksi useat sen perustajat nousivat Suomen vuoden 2021 suurituloisimpien veronmaksajien listalle. Playtika itse on mobiilipeliyhtiö, joka on julkaissut muun muassa verkossa pelattavia korttipelejä.