Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

USU-gallup: Suomalaiset toivovat valtiontalouden ja verotuksen nousevan eduskuntavaalien kärkiteemaksi

Suomalaiset toivovat valtiontalouden ja verotuksen nousevan eduskuntavaalien kärkiteemaksi, käy ilmi Uutissuomalaisen gallupista. Kyselyssä valittiin tärkein vaaliteema kymmenen eri vaihtoehdon joukosta.

Hieman yli neljännes haluaisi nostaa valtiontalouden ja verotuksen vaalien kärkiteemaksi. Niukasti takana oli sosiaali- ja terveydenhuolto, jonka haluaisi kärkeen vajaa neljännes vastaajista.

Seuraavaksi eniten kannatusta tärkeimmäksi vaaliteemaksi saavat lasten ja nuorten hyvinvointi sekä ympäristö- ja ilmastoasiat, mutta ero kahteen kannatetuimpaan teemaan on kuitenkin suuri.

Vaaliasiantuntija, dosentti Sami Borg arvioi Uutissuomalaiselle, että gallupin tulos merkitsee perinteisempien vaaliteemojen paluuta.

Puoluekanta vaikutti

Näkemykset tärkeimmästä vaaliteemasta vaihtelevat kyselyssä voimakkaasti vastaajan puoluekannan mukaan.

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan kannattajien keskuudessa valtiontaloutta ja verotusta pidetään selvästi tärkeämpänä kuin muissa puolueissa. Sosiaali- ja terveydenhuollon kohdalla SDP:n kannattajat erottuvat muista.

Gallupiin vastasi joulukuussa tuhat mannersuomalaista. Tutkimuksen kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.