Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Saksa kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Kiinaan koronan vuoksi

Saksa kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Kiinaan. Saksan ulkoministeriön antaman suosituksen syynä on koronapandemian nopea leviäminen ja sen myötä terveydenhuollon ylikuormittuminen.

Euroopan unionin asiantuntijat suosittelivat aikaisemmin kuluneella viikolla, että unionin jäsenmaat vaatisivat koronatestejä Kiinasta saapuvilta ihmisiltä ja tekisivät myös satunnaisia testejä lentokentillä.

Useat EU-maat, muun muassa Saksa, Ranska, Italia ja Espanja, olivat jo tätä ennen ehtineet ilmoittaa ottavansa koronatestit käyttöön. EU:n ulkopuolisista maista muun muassa Yhdysvallat ja Japani ovat niin ikään tehneet vastaavan päätöksen.

Kiina luopui viime kuussa tiukoista koronarajoituksistaan, minkä jälkeen koronatartunnat maassa lähtivät erittäin nopeaan kasvuun. Tilanteen odotetaan edelleen pahenevan, kun kaupunkien siirtotyöläiset palaavat kotikaupunkeihinsa talven matkustuskauden käynnistyttyä.