Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Helsingin käräjäoikeus päätti yhä pitää terrorismirikoksesta epäiltyä espanjalaista vangittuna – poliisin mukaan rikosepäily on vahvistunut

Helsingin käräjäoikeus päätti perjantaina jatkaa 21-vuotiaan miehen vangitsemista epäiltynä kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten, kertoi keskusrikospoliisi (KRP)

Epäilty on KRP:n mukaan Suomessa asuva Espanjan kansalainen, ja poliisi epäilee, että miehellä on ollut hallussaan ääri-islamistista aineistoa. Käräjäoikeus vangitsi hänet viikko sitten lievemmällä syytä epäillä -perusteella, mutta rikoskomisario Masi Puolakan STT:lle kertoman mukaan epäilty vangittiin perjantaina teosta todennäköisin syin epäiltynä. Puolakka kertoo tutkinnan edenneen hyvin ja poliisin päässeen kuulustelemaan epäiltyä.

– Rikosepäily on tutkinnan edetessä vahvistunut, Puolakka sanoi KRP:n tiedotteessa.

KRP on tutkinut juttua suojelupoliisin ja Helsingin poliisin kanssa. Oikeuden vangitsemistietojen mukaan epäilty rikos on tehty kesäkuun 2021 ja joulukuun 2022 välillä. Epäilty on poliisin mukaan kiistänyt rikoksen.