Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Helsingin Ullanlinnassa tehdyn epäillyn henkirikoksen motiivi vielä epäselvä

Poliisilla ei vielä sunnuntaina ollut tarkempaa tietoa Helsingin Ullanlinnassa tehdyn epäillyn henkirikoksen motiivista.

Poliisi kertoi lauantaina epäilevänsä henkirikoksesta vuonna 1974 syntynyttä miestä. Uhri oli miehen vuonna 1975 syntynyt aviopuoliso. Rikostarkastaja Jari Koski kertoi sunnuntaina, että teosta ei ole epäiltynä muita ihmisiä aviomiehen lisäksi.

Poliisin mukaan asiaa tutkitaan henkirikoksena, mutta tarkempi rikosnimike ei vielä sunnuntaina ollut tiedossa.

STT:n tietojen mukaan teosta epäilty on psykiatriaan erikoistunut lääkäri.

Uhrista oli tehty katoamisilmoitus

Poliisin mukaan epäiltyä aiotaan esittää vangittavaksi, mutta mahdollisen vangitsemiskäsittelyn aikataulusta ei ollut vielä sunnuntaina tarkempaa tietoa.

Uhri löytyi kuolleena lauantaina aamulla. Hänestä oli perjantaina tehty katoamisilmoitus, kun hän ei ollut palannut kotiinsa työpäivän jälkeen. Läheiset ja poliisi yrittivät etsiä naista perjantai-iltana.

Poliisi löysi naisen kuolleena lauantaina asuntonsa lähistöltä, missä teosta epäilty oli siirtämässä uhria autoon. Tutkinnanjohtaja Koski kertoi STT:lle lauantaina, että poliisipartio oli lähtenyt paikalle poliisin saaman yhteydenoton perusteella.

– Ulkopuolinen, joka on tiennyt katoamisesta, on havainnut, että siihen liittyvä ihminen – eli tämä epäilty – touhuaa jotakin epäilyttävää, Koski kertoi.

Koski kertoi, että poliisin saapuessa auton takaluukku oli auki ja sen vierellä oli käärö. Teosta epäillyn puolison aikomuksena oli mahdollisesti kuljettaa ruumis jonnekin muualle.

– Tietysti voisi ajatella, että sellainen tarkoitus on ollut, kun sitä on autoon viety. Mutta ei ole tarkempaa (tietoa), mitä tässä on ollut takana, Koski kuvaili.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos tehtiin aviopuolisoiden asunnossa.