Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

HS: Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty väkivaltaa tutkinut lääkäri – poliisin mukaan epäiltyjä on vain yksi

Aviopuolisonsa surmaamisesta Helsingin Ullanlinnassa epäilty vuonna 1974 syntynyt mies on Helsingin Sanomien tietojen mukaan laaja-alaisesti väkivaltaa Helsingin yliopistossa tutkinut lääkäri.

Hän on lehden mukaan lääketieteen tohtori ja psykiatrisen genetiikan ja oikeuspsykiatrian asiantuntija.

Epäilty on muun muassa ollut mukana tutkimuksessa, jossa tunnistettiin geenimutaatio, joka altistaa impulsiiviseen ja holtittomaan käyttäytymiseen alkoholin vaikutuksen alaisena. Lisäksi hän on tutkinut sukupuolten välisiä eroja murhafantasioissa.

Helsingin Sanomien mukaan vuonna 2017 epäilty tekijä oli perustanut osakeyhtiön, joka tarjoaa psykiatriaan liittyviä lääkäripalveluita. Lehden tietojen mukaan epäillyllä tekijällä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Rikostarkastaja Jari Koski kertoi HS:lle sunnuntaina, ettei poliisilla tässä vaiheessa ole muita epäiltyjä.

Helsingin poliisin mukaan vuonna 1975 syntynyt nainen löytyi surmattuna lauantaina aamulla.

Poliisin lauantaisen tiedotteen mukaan poliisille tehtiin perjantaina ilmoitus kadonneesta henkilöstä.

Ilmoituksen mukaan Ullanlinnassa asuva vuonna 1975 syntynyt nainen ei ollut palannut kotiinsa työpäivän jälkeen. Kadonneen läheiset ja poliisi yrittivät etsiä naista perjantai-illan aikana.

Poliisi kertoi HS:lle kuitenkin sunnuntaina, että katoamisilmoitus tehtiin torstaina ja poliisi aloitti toimenpiteet välittömästi ilmoituksen tekemisen jälkeen.

Miestä epäillään puolisonsa surmaamisesta Helsingin Ullanlinnassa – yritti siirtää ruumista autoon poliisin saapuessa

Nainen löydettiin, kun hänen ruumistaan oltiin siirtämässä autoon. Ruumiin löytymisen yhteydessä poliisi otti kiinni vuonna 1974 syntyneen aviopuolison.

Tutkinnanjohtaja Koski kertoi STT:lle, että poliisipartio oli lähtenyt paikalle poliisin saaman yhteydenoton perusteella.

– Ulkopuolinen, joka on tiennyt katoamisesta, on havainnut, että siihen liittyvä ihminen – eli tämä epäilty – touhuaa jotakin epäilyttävää, Koski kuvaili yhteydenottoa.

Epäilty henkirikos on tämänhetkisten tietojen perusteella tapahtunut uhrin ja tämän aviomiehen asunnossa.

– Poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa esimerkiksi motiivista, tai muista rikosepäilyyn liittyvistä yksityiskohdista. Rikoksen tekotavasta tai muista yksityiskohdista ei esitutkinnan alkuvaiheessa voida julkisuuteen kertoa ilman, että se vaarantaisi esitutkintaa, kertoi rikostarkastaja Koski tiedotteessa lauantaina.