Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Miestä epäillään puolisonsa surmaamisesta Helsingin Ullanlinnassa – yritti siirtää ruumista autoon poliisin saapuessa

Poliisi epäilee vuonna 1974 syntyneen miehen tappaneen aviopuolisonsa Helsingin Ullanlinnassa. Vuonna 1975 syntynyt nainen löytyi surmattuna lauantaina aamulla, Helsingin poliisi kertoo.

Poliisin tiedotteen mukaan nainen oli ilmoitettu kadonneeksi perjantaina, kun hän ei ollut palannut kotiinsa työpäivän jälkeen. Läheiset ja poliisi yrittivät etsiä naista perjantai-iltana.

Lauantaiaamuna poliisi löysi naisen kuolleena asuntonsa lähistöltä, missä teosta epäilty aviomies oli siirtämässä tätä autoon. Poliisi otti miehen kiinni.

Tutkinnanjohtaja Jari Koski kertoo STT:lle, että poliisipartio oli lähtenyt paikalle poliisin saaman yhteydenoton perusteella.

– Ulkopuolinen, joka on tiennyt katoamisesta, on havainnut, että siihen liittyvä ihminen – eli tämä epäilty – touhuaa jotakin epäilyttävää, Koski kuvailee yhteydenottoa.

Epäilty rikos tapahtui tämänhetkisten tietojen perusteella uhrin ja hänen puolisonsa asunnossa. Koski sanoo, että poliisin saapuessa auton takaluukku oli auki ja sen vierellä oli käärö. Teosta epäillyn puolison aikomuksena oli mahdollisesti kuljettaa ruumis jonnekin muualle.

– Tietysti voisi ajatella, että sellainen tarkoitus on ollut, kun sitä on autoon viety. Mutta ei ole tarkempaa (tietoa), mitä tässä on ollut takana, Koski kuvailee.

Paikalta ei poliisin saapuessa tavattu muita ihmisiä.

Motiivista ei vielä tietoa

Tapahtumien selvittäminen on alkuvaiheessa, eikä poliisilla Kosken mukaan ole tietoa esimerkiksi mahdollisesta motiivista. Kosken mukaan tekotavasta tai muista yksityiskohdista ei voida tässä vaiheessa kertoa julkisuuteen ilman, että se vaarantaisi esitutkintaa.

Yksityiskohdat ovat poliisillekin vielä osittain epäselviä, Koski kertoi myöhään lauantai-iltapäivänä.

– Tämä päivä on mennyt lähinnä siihen, että on tehty tietynlaisia toimenpiteitä, jotka tällaiseen rikostutkintaan kuuluvat, tärkeimpänä tietysti teknisen rikostutkinnan turvaaminen, hän sanoo.

Myös alustava rikosnimike, jolla asiaa tutkitaan, on Kosken mukaan vielä "työn alla".

– Kun on toteutunut henkirikos, niin lähdetään siitä, että se on tappo tai murha.

Poliisi jatkaa tapauksen taktista ja teknistä tutkintaa.

---

Korjaus: Jutussa kirjoitettiin aiemmin, että nainen olisi löydetty varhain lauantaiaamuna. Poliisi päivitti myöhemmin tiedotteensa ko. kohdan muotoon "lauantaiaamuna".