Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Parikymppinen mies vangittu epäiltynä kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten – tutkintaa tekee KRP yhteistyössä supon ja Helsingin poliisin kanssa

Helsingin käräjäoikeus vangitsi perjantaina 21-vuotiaan miehen epäiltynä kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Tutkintaa tekee keskusrikospoliisi (KRP) yhdessä Helsingin poliisin ja suojelupoliisin kanssa.

Epäilty on vangittu lievemmällä syytä epäillä -perusteella. Käräjäoikeuden vangitsemistiedoista selviää, että epäillyn rikoksen tekoaika on kesäkuusta 2021 joulukuuhun 2022.

Epäilty on KRP:n mukaan Espanjan kansalainen ja hän asuu Suomessa. Poliisin tietojen mukaan hän on toiminut yksin. Epäilty kiistää syyllistyneensä rikokseen.

KRP:n mukaan epäily tuli esille Helsingin poliisin toista rikosepäilyä koskevan selvittelyn yhteydessä.

– Helsingin poliisin tekemän laite-etsinnän yhteydessä on tullut ilmi ääri-islamistista aineistoa, jota Keskusrikospoliisissa nyt tutkitaan, sanoo tutkinnanjohtaja Masi Puolakka tiedotteessa.

Hänen mukaansa tutkintaa ei ole vielä mahdollista avata tarkemmin.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, emmekä siksi voi tarkemmin kuvailla, millainen toiminta on herättänyt mielenkiintomme. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että konkreettista terroristista tekoa olisi ollut suunnitteilla tai että keneenkään olisi kohdistunut väkivallan uhkaa, Puolakka sanoo.