Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

DeSantis otti republikaaniäänestäjien parissa yli 20 prosenttiyksikön etumatkan Trumpiin mahdollisena presidenttiehdokkaana

Floridan kuvernööri Ron DeSantis on ottanut 23 prosenttiyksikön etumatkan ex-presidentti Donald Trumpiin republikaaniäänestäjien parissa. Näin todettiin USA Todayn ja Suffolkin yliopiston tekemässä puhelinkyselyssä, josta uutisoi myös politiikan lehti Hill.

Tutkimuksessa tiedusteltiin mieluisinta presidenttiehdokasta republikaanipuolueen mahdollisissa esivaaleissa. Republikaaniäänestäjistä Ron DeSantisin valitsi 56 prosenttia, kun taas Trumpia kannatti 33 prosenttia.

Useimmat republikaaniäänestäjät kertoivat pitäneensä Trumpin poliittisista linjauksista tämän presidenttikaudella, mutta toivovansa niiden jatkajaksi nyt uutta lipunkantajaa.

– Republikaanit ja konservatiiviset sitoutumattomat haluavat yhä enemmän trumpismin ilman Trumpia, sanoo USA Todaylle Suffolkin yliopiston tutkija David Paleologos.

Samassa kyselyssä istuva presidentti Joe Biden johtaisi nyt pidettävissä vaaleissa Donald Trumpia, silä Bideniä äänestäisi 47 prosenttia ja Trumpia 40. Biden kuitenkin hiihti DeSantisin perässä (43 ja 47 prosenttia).

Kysely tehtiin tuhannelle rekisteröityneelle äänestäjälle, joista reilu kolmasosa oli republikaaneja tai republikaaneihin kallellaan olevia riippumattomia äänestäjiä. Tämän joukon osalta virhemarginaali oli 5,1 prosenttiyksikköä.

DeSantisin poliittinen tähti on ollut kovassa nousussa erityisesti sen jälkeen, kun hän voitti jatkokauden Floridan kuvernöörinä tuntuvin luvuin marraskuun välivaaleissa.

Samoissa vaaleissa Trumpin brändi tahraantui, sillä hänen tukemansa ehdokkaat eivät menestyneet ja republikaanien vaalitulos jäi kauaksi odotetusta.