Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Runsaat lumisateet hellittävät keskiviikoksi – Lapin kovat pakkaset lauhtuvat tänään

Viikonvaihteen runsaat lumisateet hellittävät ennusteen mukaan laajalti keskiviikon vastaisena yönä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Sorsa.

Keskiviikko on meteorologin mukaan enimmäkseen poutainen. Heikkoja lumikuuroja saattaa vielä paikoitellen esiintyä, mutta niiden ei Sorsan mukaan pitäisi enää haitata liikennettä.

– Lämpötilat ovat yleisesti aika tasaisia, koko maassa ollaan pitkälti sunnilleen 10–15 pakkasasteen välillä. Lännessä on vähän lauhempi alue, jossa pakkasta on noin viisi asetta. Sää on enimmäkseen poutaista, pääosin pilvistä mutta pilvipeite rakoilee ehkä vähän etelässä, meteorologi kertoo.

Myös Lapissa paukkuneet pakkaset lauhtuvat. Kuluvan talven tähän mennessä alin lämpötila mitattiin tiistaiaamuna Utsjoella Kevojärven havaintoasemalla, missä pakkanen kiristyi –34,2 asteeseen, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta.

Meteorologin mukaan tiistain suurin lumikertymä mitattiin taas Vihdin Hiiskulan havaintoasemalla, jossa kinos oli kasvanut 64 sentin korkuiseksi. Lunta oli Uudellamaalla siis selvästi enemmän kuin Lapissa, jossa lumikertymät olivat laajalti noin 20–30 senttiä.