Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

IL: Valtorin ex-toimitusjohtajan esteellisyysepäily liittyy hänen naisystävänsä työvapaaseen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen Valtorin entisen toimitusjohtajan Tero Latvakankaan esteellisyysepäily liittyy Iltalehden mukaan siihen, että hän osallistui työvapaan myöntämiseen silloiselle naisystävälleen vuonna 2021. Naisystävä oli Valtorin työntekijä, lehti kirjoittaa.

Iltalehden tietojen mukaan Latvakankaan silloinen naisystävä siirtyi johtotehtävästään Valtorilta toisaalle alkusyksystä 2021 mutta palasi muutaman kuukauden päästä takaisin Valtoriin.

Latvakankaan läheiselle myönnetystä työvapaasta tehtiin kantelu valtiovarainministeriöön, koska käytäntö poikkesi lehden mukaan talon aiemmasta linjasta.

Latvakangas irtisanoutui Valtorin toimitusjohtajuudesta kesäkuussa 2022 sen jälkeen, kun valtiovarainministeriö teki hänestä tutkintapyynnön Helsingin poliisille.

Poliisi selvittää valtion virkamieheen kohdistuvaa rikosepäilyä

Helsingin poliisi tiedotti tiistaina, että poliisi on käynnistänyt esitutkinnan valtion virkamiehestä valtiovarainministeriön tekemän tutkintapyynnön pohjalta. Rikosnimikkeenä tutkinnassa on virkavelvollisuuden rikkominen, ja poliisin mukaan tutkittavat tapahtumat ajoittuvat vuoteen 2021.

– Esitutkinnassa pyrimme selvittämään, onko epäilty ollut esteellinen osallistumaan erään työntekijän työsuhdetta koskevien asioiden käsittelyyn, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen totesi poliisin tiedotteessa tiistaina.

Poliisin tiedotteessa ei yksilöidä suoraan, mihin tapaukseen tutkinta liittyy. Iltalehden ja Helsingin Sanomien tietojen mukaan poliisin tiedote viittaa kuitenkin Latvakankaaseen. STT ei toistaiseksi ole saanut asiaan vahvistusta.

STT on heinäkuussa kertonut valtiovarainministeriöstä saatujen asiakirjojen pohjalta, että Latvakankaan esteellisyysepäily liittyy Valtorin työntekijän työvapaata koskevaan asiaan. Ministeriön toimittamien asiakirjojen julkisista versioista on salattu tarkemmat yksityiskohdat tapauksista.