Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uraansa lopettava Paula Koivuniemi: Palvelutaloissa voin vielä ehkä käydä esiintymässä

Laulaja Paula Koivuniemi, 75, vietti Linnan juhlia onnellisissa merkeissä.

Koivuniemen vuoteen on mahtunut paljon. Hän on kertonut päättävänsä uransa. Lisäksi hän sai Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin tänä vuonna.

Syynä uran päättämiseen on ollut osittain korona-aika, joka pysäytti elämänmittaisen keikkailun.

– Olen erittäin onnellinen. Tietysti musiikki oli intohimoni ja rakastin sitä työtä, mutta sitten kun korona vei kaikki keikat, sanoin managerilleni, että nyt on loppu, hän kertoi STT:lle.

Koivuniemi kuitenkin kertoi, että voi ehkä esiintyä vielä tulevaisuudessa palvelutaloissa. Syynä tähän on yksi mieleen jäänyt esiintyminen palvelutaloissa.

– Yksi mies nousi seisomaan ja lauloi täysillä mukana, kun lauloin Georg Malmsténin Ilta Skanssissa -laulua. Myös henkilökunta alkoi itkemään.

– Kuulin jälkikäteen, ettei mies ollut ennen esitystä puhunut pariin vuoteen mitään. Siksi se oli ihmeellistä, Koivuniemi kuvasi musiikin voimaa.

Kun Koivuniemeltä kysyttiin, onko hän itse käynyt Linnan tanssilattialla nauttimassa musiikista, vastasi taitelija naurulla.

– Minulla on uudet kengät, näillä on vaikea tanssia, hän sanoi.

Tämän vuoden uutiset Ukrainasta ovat saaneet myös iskelmätähden vakavaksi.

– Isäni oli sodassa, ja hän kertoi sieltä sellaisia juttuja, että on kamalaa, että sellaista joutuvat ihmiset vielä kokemaan, hän sanoi.