Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Poliisi sai valmiiksi esitutkinnan: miestä epäillään murhasta turkulaisessa hoitolaitoksessa

Poliisi epäilee 51-vuotiasta miestä väkivallanteosta, joka tapahtui kesäkuussa turkulaisen hoitolaitoksen asunnossa Vasaramäessä. Poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi, ja miestä epäillään nyt murhasta.

Aiemmin väkivallantekoa tutkittiin murhan yrityksenä, mutta sittemmin uhri kuoli saamiinsa vammoihin ja rikosnimike koveni. Sekä uhri että epäilty olivat tekoaikaan hoitolaitoksen asukkaita.

Teko tehtiin kesäkuun alussa. Poliisin mukaan epäilty itse ilmoitti poliisille teosta. Hän on ollut vangittuna esitutkinnan alusta saakka.

Selvitys käynnistetty myös hoitolaitoksen osuudesta

Poliisi on käynnistänyt esiselvityksen siitä, onko hoitolaitoksessa mahdollisesti tapahtunut laiminlyöntejä ennen tekoa.

– Poliisi selvittää, onko rikosasiaa edeltävissä tapahtumissa jotain sellaista tekoa tai laiminlyöntiä, jonka perusteella olisi syytä epäillä virka- tai muuta rikosta, tiedotteessa todetaan.

Lounais-Suomen poliisin mukaan hoitoyksikkö, jossa teko tapahtui, on yksityinen, mutta Turun kaupunki ostaa siltä palveluita.

Turun Sanomat on aiemmin kertonut, että väkivallanteko tehtiin Hoitokoti Peltolan Vasaramäen yksikössä.