Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Poliisi epäilee, että Turun puukotusten motiivina oli kosto ja uhreiksi joutuivat sivulliset nuoret – kahta 17-vuotiasta aiotaan vaatia vangittavaksi

Poliisi epäilee, että Turun Majakkarannassa lauantaina tehtyjen puukotusten taustalla oli kostomotiivi.

Tilanteessa kahta nuorta puukotettiin ja kolmatta pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla. Toinen puukotetuista nuorista sai hengenvaarallisia vammoja ja oli maanantaina edelleen sairaalahoidossa.

Poliisi epäilee väkivallasta ainakin kolmea alaikäistä, joista kahta aiotaan vaatia vangittavaksi epäiltynä tapon yrityksestä. He ovat 17-vuotiaita.

– Esitutkinnan perusteella epäiltyjen väkivallantekojen taustalla oli kostomotiivi. Epäiltyjen tarkoitus oli käyttää väkivaltaa kostona, mutta kostoaikeet kohdistettiin täysin vääriin henkilöihin, poliisi kertoi tiedotteessa.

Ei kyse katujengeistä, paikkakin sattumaa

Poliisin mukaan tilanne eskaloitui nopeasti, kun Hirvensalosta bussilla kaupunkiin matkalla ollut noin kymmenen hengen seurue jäi pois kyydistä Majakkarannan kohdalla ja hyökkäsi varoittamatta ja ilman syytä paikalla olleiden nuorten kimppuun. Osa nuorista oli poliisin mukaan selvästi päihtyneitä.

Poliisi haluaa selventää osallisten taustoja huhujen välttämiseksi.

– Esimerkiksi etninen tausta ei määrittele tapahtumia millään tavoin. Mikään lauantaisessa väkivallanteossa ei myöskään viittaa niin sanottuun katujengi-ilmiöön. Epäillyillä on nuoresta iästään huolimatta runsaasti vakavaa rikostaustaa, muun muassa väkivaltarikoksia, kertoi tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu tiedotteessa.

Poliisin mukaan Majakkaranta valikoitui tapahtumapaikaksi sattumalta, eivätkä tapahtumat muuten liity alueeseen.

Tapahtumiin osallisia on vielä tavoittamatta, joten poliisi pyytää asiasta mahdollisesti jotain tietäviä ilmoittamaan tietonsa tai muut havaintonsa poliisille esimerkiksi Whatsapp-viestillä numeroon 050 411 7655 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.