Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

PAM järjestää työnseisauksen kuudessa hiihtokeskuksessa joulukuun alussa

Palvelualojen ammattiliitto PAM on päättänyt järjestää työnseisauksen kuudessa hiihtokeskuksessa joulukuun alussa. Kolmipäiväinen työnseisaus alkaa 1. joulukuuta kello neljältä iltapäivällä ja päättyy 3. joulukuuta keskiyöllä.

Työnseisaus koskee Kuusamossa, Kuopiossa, Sotkamossa, Kittilässä, Kemijärvellä ja Kolarissa sijaitsevia hiihtokeskuksia.

Seisauksen taustalla ovat PAMin sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ry:n lokakuussa käymät palkkaneuvottelut, jotka päättyivät tuloksettomina. Kiistan osapuolet ovat käyneet sen jälkeen työehtosopimusneuvotteluja, jotka PAMin hallitus on ilmoittanut katkaisseensa tänään.

– Työnantajien esitysten pohjalta ei neuvotteluille enää ollut edellytyksiä, sanoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen liiton tiedotteessa.

Mara kertoo omassa tiedotteessaan olevansa yllättynyt työnseisausilmoituksesta. Työehtosopimusneuvotteluita oli käyty heidän mukaan hyvässä hengessä.

– Olemme pyrkineet ratkaisuun, joka turvaisi työrauhan tilanteessa, jossa hiihtokeskusten kustannukset nousevat rajusti, Maran työmarkkinajohtaja Olli Varmo sanoo järjestön tiedotteessa.