Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Torstaiksi luvassa poutaista säätä, sunnuntaina saattaa sataa lunta Etelä-Suomessa

Torstaiksi on luvassa hyvin samankaltaista säätä kuin keskiviikkona on ollut, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

– Korkeapaine pysyttelee Suomen päällä edelleen, ja enimmäkseen on tällaista poutaista keliä. Paikoin saattaa tulla heikkoja lumikuuroja, Keränen kertoo.

Keräsen mukaan torstaina etelässä lämpötilat ovat nollan vaiheilla tai muutamassa pakkasasteessa. Sen sijaan pohjoisessa lämpötilat ovat melko hankalasti ennustettavissa.

– Siellä voi paikoin olla todella isoja eroja, –10–25 astetta pakkasta.

Keräsen mukaan myös tulevat päivät ovat aika lailla samankaltaisia, mutta viikonlopun osalta ennustettavuus heikkenee aika paljon.

– Sunnuntai on jo vähän epävarmempi päivä. Siellä on ehkä merkkejä siitä, että Etelä-Suomessa saattaisi lumisadetta tulla sunnuntaina, mutta se ei ole lainkaan varmaa.

Keski- ja Pohjois-Lapissa pakkanen kiristyy

Eteläisillä merialueilla tuuli voimistuu perjantaina ja lauantaina, ja tuuli voi olla kovaa tai vähintään navakkaa.

– Sunnuntaina, jos lumisadetta saadaan, niin etelärannikon tuntumassa ajokeli on silloin huonompaa.

Loppuviikoksi on luvassa Etelä- ja Keski-Suomeen nollakeliä. Rannikolla lämpötila saattaa olla asteen pari plussan puolella, kun lämmin meri vielä vaikuttaa.

– Sisämaassa ollaan nollan tuntumassa tai parissa pakkasasteessa.

Lappiin on luvassa suurempaa hajontaa loppuviikon lämpötilojen suhteen. Lapin eteläosiin on luvassa paria pakkasastetta, mutta Keski- ja Pohjois-Lapissa pakkanen kiristyy 10–15 asteeseen, jopa 20 asteeseen.