Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläköityneeltä amerikkalaisupseerilta rohkeaa puhetta – "Putin häviää Krimin taistelun ensi kesänä ja Kremlin taistelun ensi vuoden loppuun mennessä"

Yhdysvaltain Euroopan-joukkoja vuosina 2014–2017 komentanut kenraaliluutnantti evp. Frederick "Ben" Hodges arvioi Ukrainan etenevän Venäjän miehittämälle Krimin niemimaalle tulevana kesänä.

Hodges esitti näkemyksensä viestipalvelu Twitterissä, jossa hän vastasi yhdysvaltalaisen politiikan tutkijan ja suurlähettilään Michael McFaulin viestiin.

– (Venäjän presidentti) Vladimir Putin hävisi Kiovan taistelun. Hän hävisi Harkovan taistelun. Hän hävisi Hersonin taistelun. Missä hän häviää seuraavaksi?, McFaul kommentoi Venäjän keskiviikkoista ilmoitusta, jonka mukaan se vetää joukkonsa pois Hersonin kaupungista.

– Ennustan, että presidentti Putin häviää seuraavaksi Krimin taistelun tulevana kesänä. Ja sitten hän häviää Kremlin sisäisen taistelun ennen ensi vuoden loppua, Hodges kirjoittaa.

Hodgesin rohkea viesti kirvoitti vastauksen uusiseelantilaiselta toimittajalta Peter Balelta.

– Teidän kahden on oltava varovaisia ylimielisyyden suhteen, kuten varmasti tiedätte, Bale kommentoi.

– Kiitos. Se ei ole ylimielisyyttä. Kyse on tahdosta ja logistiikasta, joita Ukrainalla on. Enemmän ja paremmin molempia, Hodges vastasi.