Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Huippukapellimestareille jättitulot koronarajoituksista huolimatta

Huippukapellimestarit ansaitsivat viime vuonna jättituloja koronarajoituksista huolimatta.

Maailmalla kysytyimpiin suomalaiskapellimestareihin lukeutuva Santtu-Matias Rouvali tienasi viime vuonna yhteensä 341 000 euroa. Siitä pääosa oli ansiotuloa. Rouvali on toiminut Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina viime syksystä alkaen. Hän työskentelee vielä myös Tampere Filharmonian ylikapellimestarina, mutta on jättämässä tehtävän kansainvälisten töiden vuoksi.

Legendaarinen kapellimestari ja tuottelias säveltäjä Leif Segerstam ansaitsi 327 000 euroa, siitä niin ikään pääosa oli ansiotuloa.

Vuoden 2020 alussa Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professorina aloittanut Sakari Oramo kääri ansiotuloja 262 000 euroa, pääomatuloja hänellä ei ollut lainkaan. Oramo on työskennellyt vuodesta 2013 BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestari Hannu Lintu ansaitsi yhteensä 236 000 euroa. Linnun ylikapellimestarikausi Radion sinfoniaorkesterissa (RSO) päättyi viime vuoden keväänä.

Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja, pianisti ja kapellimestari Ville Matvejeff ansaitsi viime vuonna yhteensä 195 000 euroa.

Viulisti ja kapellimestari John Storgårdsille kertyi ansiotuloja 119 000 euroa.

Sinfonia Lahden ylikapellimestarina viime vuoden syksyllä aloittanut Dalia Porra ansaitsi yhteensä vajaat 70 000 euroa.

Monet suomalaisista kapellimestareista asuvat ulkomailla eivätkä maksa veroja Suomeen.