Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suurituloisimpien joukossa yhä niukasti naisia – verottajan medialle luovuttamalla listalla ensimmäinen nainen on sijalla 20

Suomen suurituloisimpien joukko oli verottajan medialle luovuttamien tietojen perusteella viime vuonnakin miesvoittoinen.

Kaikkiaan verottajan medialle luovuttamalla listalla sadan eniten yhteenlaskettuja pääoma- ja ansiotuloja tienanneen joukossa oli viime vuonna 14 naista.

Verottajan medialle luovuttamalla listalla ensimmäinen nainen on sijalla 20, kun tarkastellaan pääoma- ja ansiotuloja yhteensä: sijoitusyhtiö Almaralin toimitusjohtaja Maria Severinan yhteenlasketut ansio- ja pääomatulot olivat viime vuonna noin 18,2 miljoonaa euroa.

Suurituloisten top satasen seuraava nainen on Fazerin omistajasukuun kuuluva Majlen Fazer. Hän tienasi viime vuonna verotettavaa ansio- ja pääomatuloa yhteensä noin 16,2 miljoonaa euroa.

Valtaosa Maria Severinan tuloista on pääomatuloa, ja hän on myös pääomatuloissa mitattuna verottajan medialle luovuttaman listan ykkösnainen, sijalla 19.

Venäläistaustainen, Varsinais-Suomessa pitkään asunut Severina on tehnyt uraa muun muassa toimitusjohtajana ja sijoittajana. Hän on vasta-aineita valmistavan HyTest-yrityksen perustaja.

Tarkasteltaessa pelkkiä viime vuoden ansiotuloja ensimmäinen nainen löytyy verottajan medialle luovuttamalta listalta sijalta kolme. Ansiotulokärjen kolmosena on Ankima Investin Marina Ruohonen. Uusmaalaisen Ruohosen ansiot olivat viime vuonna noin 10 miljoonaa euroa.

Hyvätuloisin alle kolmikymppinen verottajan listalla nainen

Hyvätuloisin alle kolmekymmentävuotias verottajan medialle luovuttamalla listalla on uusimaalainen nainen, Kitty Salovaara. Hän on syntynyt vuonna 1993.

Salovaaran yhteenlasketut ansio- ja pääomatulot olivat viime vuonna noin 4,3 miljoonaa euroa. Viestintäalalla työskentelevä Salovaara kuuluu Fazerin yrittäjäsukuun.

Verohallinto julkisti keskiviikkona verovuoden 2021 tuloverotiedot. Niistä selviää, minkä verran Suomessa verotettavia ansio- ja pääomatuloja kukin on ansainnut ja niistä valtiolle veroja maksanut.

Verotiedot eivät kuitenkaan kerro varmuudella, kuinka paljon rahaa kukin on tienannut, koska kaikki tulot ja vähennykset eivät niissä näy.

Verottaja myös toimittaa medioille listoja verotuksen perusteella suurituloisimmista ihmisistä. Tiedot eivät ole täydellisiä, koska omien tietojensa luovuttamista voi vastustaa. Lista tietojensa luovuttamista vastustaneista on kuitenkin julkinen.