Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pörsseissä odoteltiin Yhdysvaltojen välivaaleja

Euroopan suurien pörssien kurssikehitys oli tiistaina epäyhtenäistä, kun Frankfurt kipusi nousuun, Pariisi väpätti nollan tienoilla ja Lontoo laski. Helsingin yleisindeksi oli iltapäivällä pienessä 0,3 prosentin nousussa.

Aamun tulosjulkistajista sekä Musti Group että NoHo Partners saivat nuivan vastaanoton. Musti oli yli kymmenen prosentin laskussa, ja NoHo luisui neljän prosentin vauhtia.

Päivän vauhdikkaimman aloituksen otti sähköautojen latausjärjestelmiä valmistava Kempower, joka kipusi seitsemän prosentin vauhdilla.

Aasiassa nähtiin aiemmin tiistaina sekä nousuja että laskuja. Tokion pörssi päätyi 1,3 prosentin nousuun seuraten Yhdysvaltojen markkinoiden suuntaa maanantaina. Analyytikot arvioivat, että välivaaleissa odotettava republikaanien voitto merkitsee julkisten menojen pienenemistä Yhdysvalloissa, mikä voi johtaa inflaation hidastumiseen.

Shanghaissa ja Hongkongissa kurssit laskivat, kun odotukset Kiinan koronarajoitusten kevennyksistä näyttivät hiipuvan.

New Yorkissa teollisuusindeksi Dow Jones päätyi maanantaina 1,3 prosentin nousuun. Wall Streetille ennakoitiin nousuavausta myös tiistaina. Laaja-alainen S&P 500 nousi maanantaina prosentin verran ja teknologiapainotteinen Nasdaq oli 0,9 prosentin nousussa.

Yhdysvaltain välivaaleissa tärkeimmäksi teemaksi on syksyn kuluessa noussut inflaatio ja rajusti kohonneet elinkustannukset. Keskuspankit ovat yrittäneet taistella inflaatiota vastaan nostamalla toistuvasti ohjauskorkojaan, mikä on synkentänyt tunnelmia arvopaperimarkkinoilla.

Oli tiistaisten vaalien tulos mikä tahansa, pörssivuoden loppu on LBBW-pankin Karl Haelingin mukaan tavallisesti ollut välivaalien jälkimainingeissa hyvä.