Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oululaisnaisen epäillään huijanneen rakkauspetoksilla suuria summia rahaa vanhemmilta miehiltä

Oululaisnaisen epäillään huijanneen rakkauspetoksilla yhteensä noin 170 000 euroa, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan nainen etsi seuranhakupalveluista vanhempia miehiä, joilta hän pyrki saamaan rahaa keksityillä syillä. Nainen vastasi miesten seuranhakuilmoituksiin ja myös etsi seuraa omilla ilmoituksillaan. Hän käytti seuranhakupalveluissa itsestään väärää nimeä.

Poliisi epäilee, että osassa rikoksista naista avusti toinen nainen. Naiset huijasivat miehiltä noin 86 000 euroa asianomistajien pankkitileillä olleita rahoja. Lisäksi poliisi epäilee naisten tehneen petoksia tilaamalla tuotteita verkkokaupoista ja ottamalla lainoja miesten henkilötiedoilla noin 85 000 euron edestä. Kaikkiaan naiset saivat rikoksilla haltuunsa noin 170 000 euroa.

Poliisi uskoo, että pääepäillyllä on joissain tapauksissa ollut apunaan myös mies, jonka tilille naiset siirsivät rahoja. Poliisi onnistui tutkinnan aikana pysäyttämään noin 6 000 euroa miehen pankkitilille maksettua rahaa, joka oli petoksella hankittu.

Poliisi epäilee naisia petoksista, törkeistä petoksista, maksuvälinepetoksista sekä törkeistä maksuvälinepetoksista. Rikokset tapahtuivat vuosina 2019–2020.

Poliisi on lähettänyt rikoskokonaisuuden syyteharkintaan.