Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK:n tasa-arvojärjestön tviitti tapetuista toimittajista närkästyttää – "Pidätte YK:ta pilkkananne"

Yhdistyneiden kansakuntien tasa-arvojärjestö eli Un Women (United Nations for Gender Equality and the Empowerment of Women) otti keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä kantaa naispuolisten toimittajien kuolemiin.

– Kaikista vuonna 2021 tapetuista toimittajista 11 prosenttia oli naisia. Vuonna 2020 osuus oli kuusi prosenttia. Kansainvälisenä toimittajiin kohdistuvien rikosten päivänä sanokaamme ääneen: Lakatkaa ottamasta naistoimittajia kohteiksi.

Tviitin muotoilu on herättänyt voimakkaita reaktioita palvelun käyttäjissä.

– Eli 89 prosenttia tapetuista toimittajista on miehiä, mutta ongelmanne on, että sen pitäisi olla 100 prosenttia?, runsaasti jakoja ja tykkäyksiä kerännyt vastaus kuuluu.

– Kieltäydyn yksinkertaisesti uskomasta, että YK:n virallinen tili tviittaisi tällaista. Pidätte YK:ta pilkkananne, toinen käyttäjä vastaa.

Myös suomalainen kokoomuspoliitikko Tere Sammallahti tarttui tviittiin.

– Uskomattoman typerää. Koko järjestöllänne on huono maku. Toivottavasti rahoituksenne loppuu pian, Sammallahti kirjoittaa englanniksi.