Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Ympäristöjärjestö WWF pystytti taas kameran Kuusamon metsiin – suositussa livelähetyksessä voi vilahdella uhanalaisia lajeja

Ympäristöjärjestö WWF:n sivuilla on alkanut Luontolive-livekameralähetys, joka seuraa Kuusamossa talvehtivia lintuja.

WWF:n mukaan Luontolivessä nähdään vanhoissa metsissä viihtyviä lajeja. Kamera on viety lintujen talviruokintapaikalle Oulangan kansallispuiston maisemiin. WWF kuvasi viime vuonna lintuja samalla paikalla.

– Lähetys osoittautui suurmenestykseksi. Kaunis maisema, lähetyksessä kuultavat luonnon äänet ja upeat ja uhanalaisetkin lintulajit kiinnostivat suomalaisia. Lähetystä katseltiin viime talvena muutaman kuukauden aikana puoli miljoonaa kertaa, sanoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen järjestön tiedotteessa.

Livelähetykseen odotetaan useita kiinnostavia lajeja, esimerkiksi kuukkeleita, hömötiaisia, palokärkiä ja jopa maakotkia ja varpuspöllöjä.

Uhanalaisista linnuista kameran kuvassa näkyy ainakin hömötiaisia. Hömötiainen oli muutama vuosikymmen sitten yksi runsaslukuisimmista linnuista Suomessa, mutta laji on uhanalaistunut viime vuosikymmeninä hakkuiden ja vanhojen metsien vähenemisen takia.

Talvilintukamera on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Aiemmin kamerat ovat taltioineet muun muassa saimaannorpan, sääksen, rupiliskon ja taimenten elämää. Lähetyksiä on katsottu järjestön mukaan jo yli 24 miljoonaa kertaa.

Luontoliven talvilintukamera on katsottavissa osoitteessa wwf.fi/luontolive