Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Ukrainan aseapua ei ole päätynyt Krp:n mukaan Suomeen – "Riski ei ole realisoitunut"

Keskusrikospoliisin (Krp) tiedossa ei ole, että Ukrainaan toimitettuja avustusaseita olisi päätynyt Suomeen järjestäytyneiden rikollisten haltuun.

Asia on pinnalla Ylen sunnuntaina julkaiseman jutun tiimoilta. Uutinen perusteui Krp:n rikosylikomisario Christer Ahlgrenin antamaan haastatteluun.

Krp ilmoittaa tiedotteellaan haastattelusta nousevan kuvan olevan "epätarkka".

– Tiedossa ei ole, että Ukrainaan toimitettuja avustusaseita olisi päätynyt Suomen rikollisten käsiin, apulaispoliisipäällikkö Markus Välimäki toteaa.

Poliisi takavarikoi vuosittain rikollisilta lukuisia luvattomia aseita. Yksittäiset toimijat ovat poliisin tietojen mukaan kiinnostuneita sota-alueiden aseista. Viitteitä on siitä, että pitkällä aikavälillä rikolliset voivat yrittää hankkia aseita myös Venäjän hyökkäyssodan seurauksena.

– Tarkoituksenamme on ollut tuoda esiin, että on mahdollista, että Suomessa toimivat rikolliset pyrkivät saamaan haltuunsa aseita konfliktialueilta, Välimäki sanoo.

Krp on tunnistanut yksittäisiä järjestäytyneen rikollisuuden toimijoita, jotka ovat matkustaneet Ukrainaan sodan aikana. Poliisi seuraa tilannetta jatkuvasti ja pitää yllä tilannekuvaa Ukrainan sodan vaikutuksista Suomeen.

Ukrainalle annettujen aseiden päätyminen suomalaisrikollisten käsiin on yksi mahdollinen poliisin ennakoima riski, joka ei ole kuitenkaan tällä hetkellä Välimäen mukaan realisoitunut.