Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Laajassa huumejutussa takavarikoitu aineita lähes kahden miljoonan euron edestä, kertoo Oulun poliisi

Laajassa huumausainejutussa on takavarikoitu huumeita noin 1,5–2 miljoonan euron edestä, kertoo Oulun poliisi. Rikoskokonaisuutta on poliisin mukaan tutkittu alkuvuodesta lähtien.

Syyttäjälaitoksen mukaan rikoskokonaisuudesta on nostettu syytteet 17:ää henkilöä vastaan. Syytteitä on määrä käsitellä Oulun käräjäoikeudessa ensi viikon alusta alkaen. Käsittelyyn on varattu seitsemän istuntopäivää.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että suuria huumausainemääriä takavarikoitiin useaan otteeseen. Suurin yksittäinen takavarikko tehtiin kesäkuussa, kun poliisi löysi kotietsinnässä lähes sata kiloa erilaisia huumausaineita oululaisesta asunnosta.

Takavarikkoon on poliisin mukaan päätynyt hasista, amfetamiinia, kokaiinia ja ekstaasitabletteja. Lisäksi poliisi kertoo takavarikoineensa huomattavia summia käteistä rahaa epäiltynä rikoshyötynä.

Kaikkien takavarikoitujen huumausaineiden niin kutsuttu katukauppa-arvo on yhteensä noin 1,5–2 miljoonaa euroa, arvioi poliisi.

Rikoksista epäillyn ryhmän johtohenkilöt ovat poliisin mukaan noin 20–30-vuotiaita ja ulkomaalaistaustaisia.

Oulun poliisilaitos teki esitutkinnassa yhteistyötä muun muassa keskusrikospoliisin, muiden poliisilaitosten sekä Tullin kanssa.