Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

IS: Uusi taho kiinnostunut ostamaan Hartwall-areenan

Kansainvälinen tapahtumapaikkojen hallintayhtiö ja live-tapahtumakokemusten tuottaja ASM Global on kiinnostunut ostamaan entisen Hartwall-areenan, eli nykyisen Helsinki-hallin. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat saamiensa tietojen pohjalta.

350 tapahtumapaikalla toimiva, australialaislähtöinen ASM Global, on erikoistunut sijoittamaan isoihin stadioneihin, areenoihin, kongressikeskuksiin ja teattereihin. Se omistaa monitoimiareenoita myös Euroopassa.

IS:n sisäpiirilähteen mukaan yhtiön edustajat ovat käyneet tutustumassa Hartwall-areenaan, mikä jo sinällään kielii yhtiön ostokiinnostuksesta.

– Tämä ei toki vielä tarkoita mitään, ja voi olla niin, ettei yhtiöltä ole tullut edes ostotarjousta. Konkreettisia neuvotteluita on kuitenkin käyty, lähde sanoo lehdelle.

Lähteen mukaan voi olla myös niinkin, että areenan nykyiset omistajat eivät välttämättä halua myydä sitä ensisijaisesti juuri ASM Globalille, vaan muitakin uskottavia ostajia on olemassa.

Areenan pääosakas on venäläisoligarkkien Gennadi Timtshenkon ja Roman Rotenbergin yritys Arena Events Oy. Areena on ollut tyhjillään keväästä asti Ukrainan sodan vuoksi. Timtshenko ja Rotenberg ovat Yhdysvaltain ja EU:n pakotelistoilla.