Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Keski-Amerikassa ja Kolumbiassa varaudutaan Julia-hurrikaanin saapumiseen

Keski-Amerikassa ja Kolumbiassa varaudutaan hurrikaani Julian tuloon. Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus NHC kertoi Twitterissä Suomen aikaa varhain sunnuntaina, että Julia oli odotetusti voimistunut trooppisesta myrskystä hurrikaaniksi.

NHC ennakoi Julian keskuksen saavuttavan Nicaraguan rannikon yöllä paikallista aikaa ja kulkevan maan läpi sunnuntaina. Tämän jälkeen se ennusteen mukaan jatkaa matkaa trooppisena myrskynä Tyynenmeren rannikkoa pitkin tai sen lähettyvillä Hondurasiin, El Salvadoriin ja Guatemalaan.

NHC ennustaa tviitissään, että hengenvaaralliset äkkitulvat ja maanvyörymät ovat mahdollisia rankkasateiden vuoksi Keski-Amerikassa ja Meksikon eteläosissa ensi viikon alkuun asti.

Joitakin tuhansia evakuoitu

Nicaraguan rannikolla sijaitsevan Bluefieldsin uskotaan olevan myrskyn reitillä. Kaupungissa kalastajat ovat yrittäneet turvata veneitään, ja ihmiset ovat varastoineet päivittäistavaroita sekä nostaneet käteistä myrskyyn varautuakseen.

Bluefieldsissä monet rakennukset ovat varsin huteria, joten niiden ei voi olettaa kestävän myrskytuulia ja tulvia.

Nicaraguassa joitakin tuhansia ihmisiä on evakuoitu myrskyn alta.

Alle kaksi viikkoa ennen Juliaa hurrikaani Ian osui Kuubaan ja Yhdysvaltojen Floridaan. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan yli sata ihmistä sai surmansa ja kokonaisia naapurustoja tuhoutui.