Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isoissa kaupungeissa haetaan nyt asuntoja keskustasta – asumisen toivelistalle nousi poikkeuksellinen hakusana

Suomen suurimmissa kaupungeissa jyllää omistusasumisessa nyt keskustabuumi. Erityisen vahvasti se näkyy Helsingissä, jossa kymmenestä vetovoimaisimmasta omistusasumisen kaupunginosasta kuusi sijaitsee keskustassa.

Muista suurista kaupungeista myös Espoossa, Oulussa ja Turussa halutaan nyt asua keskustassa.

Tiedot Suomen kuuden suurimman kaupungin kaupunginosien vetovoimasta käyvät ilmi Oikotien omistusasuntohaun suosituimmista hauista.

Selkeä poikkeus nykytrendiin on Tampere, jossa omistusasumisen vetovoima jakautuu laveasti niin pohjoiseen maaseudulle, raitiotien varrelle kuin keskustaankin.

Kuuma keskustelu sähkön hinnasta vaikuttaa jo suomalaisten asuntokauppaan.

Hakusana maalämpö oli heinä–syyskuussa Oikotien omistusasuntohaussa toisella sijalla. Huhti–kesäkuussa se oli vielä kuudenneksi käytetyin hakusana. Aiemmin lämmitys- tai energiaratkaisut eivät ole Oikotien mukaan nousseet näin keskeisiksi seikoiksi ihmisten asuntohauissa.

Käytetyin hakusana oli viimeisimmällä ajanjaksolla autotalli, joka oli käytetyin myös huhti–kesäkuussa. Kolmanneksi suosituin oli keskusta.

Oikotien Asunnot-palvelua käyttää viikoittain yli miljoona käyttäjää.