Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Aasiassa pörssiviikko reagoi New Yorkin laskuun, indeksit alamäessä

Aasiassa pörssiviikko käynnistyi alamäessä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain Wall Street sulki ovensa viikonlopuksi jyrkässä laskussa.

Japanissa Tokion pörssissä Nikkei-indeksi syöksyi 2,64 prosenttia. Hongkongissa Hang Seng -indeksi laski 1,04 prosenttia. Myös Manner-Kiinassa pörssit aukesivat alavireessä.

Yhdysvaltain keskuspankki Fedin pääjohtaja Jerome Powell sanoi perjantaina, että liittovaltion talous tulee todennäköisesti kohtaamaan pitkäkestoista kasvun hidastumista. Sijoittavat reagoivat puheeseen, ja pörssikurssit lähtivät laskuun.

Powellin puhe pyyhki sijoittajien viimeisetkin toiveet siitä, että keskuspankki hidastaisi koronnostoa tai alentaisi korkotasoa välttääkseen talouskasvun hidastumista.

Fed on nostanut ohjauskorkoa korkean inflaation hillitsemiseksi tänä vuonna useita kertoja. Powell sanoi perjantaina, että uusi koronnosto voisi olla tarkoituksenmukainen syyskuussa.

Powell: Tuskaa yhdysvaltalaisille perheille ja yrityksille

Powellin mukaan maan korkean inflaation suitsiminen tulee olemaan tuskallista yhdysvaltalaisille perheille ja yrityksille. Hän sanoi, että toimenpiteiden tekemättä jättäminen olisi kuitenkin vielä haitallisempaa.

Puheen jälkimainingeissa New Yorkissa teollisuusindeksi Dow Jones laski 3,0 prosenttia, laaja-alainen S&P 500 putosi 3,4 prosenttia, ja teknologiapainotteinen Nasdaq syöksyi 3,9 prosenttia. Dow Jones laski viimeksi samaa päivävauhtia toukokuun puolivälissä.